Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı sağlık sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumunun karşılamadığı ya da ücret limitlerini aşan tedavi giderlerini karşılayan devlet destekli bir sağlık sigortasıdır. SGK ile anlaşmalı özel hastanelerden katılım payı dışında bir ücret ödemeden sağlık hizmeti almanızı sağlar.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Ön göremediğimiz risklere karşı tamamlayıcı sağlık sigortası ile gelen güvence. Belki on dakika sonra aniden karşılaşabileceğimiz son derece olumsuz bir olayı önceden kestirebilmemiz imkânsız. Tamamlayıcı sağlık sigortası bu bilinmeyenlerin karşılandığı ve kişiyi ön göremediği tehlikelere karşı maddi- manevi güvence altına alan oldukça yararlı bir uygulama. Öncelikle sizlere özel bir statüsü bulunan tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında bilgilendirme yapalım.Bu sigorta modeli aslında kişinin var olan bir takım sosyal güvencelerine ek olarak yararlanmak istediği özel sağlık hizmetlerinin kapsamını genişleterek maksimum düzeyde tedavinin en uygun maliyetle elde edilmesini hedefler.

Sözgelimi SGK bünyesinde ödenen ve çerçevede bir takım hakları bulunan kişi bununla yetinmeyip özel sağlık kuruluşlarının sağladığı olanaklardan yararlanmak isteyebilir ve bu durumda çok pahalı bir tedavi süreci gelişebilir. İşte tamamlayıcı sağlık sigortası burada devreye girerek bireyin tedavi ihtiyaçlarını tercihine göre belirlediği konseptte yürütmesine olanak sağlar. Dolayısıyla bu sigorta biçimi özel sağlık kuruluşlarından yararlanılabilmesi ayrıcalığına sahip olunmasını sağlamaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Özel Sağlık Gereksinimini Karşılıyor

Oldukça geniş bir tedaviye imkân tanıyan tamamlayıcı sağlık sigortasını diğer sağlık sigortalarından ayıran en önemli özellik kişinin öncelikle SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) güvencesi altında bulunmasıdır. Bu bağlamda devlet hastaneleri ve üniversitelere bağlı Tıp fakültelerinde verilen tedavi hizmetlerinin hasta tarafından yeterli görülmemesi veya her hangi bir nedenle özel hastanelerden sağlık hizmeti alınma ihtiyacı tamamlayıcı sağlık sigortasının ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Dolayısıyla devlet hastaneleri veya tıp fakülteleri dışında kalan özel hastaneler ya da polikliniklerden hizmet alma ihtiyacının giderilmesi amacıyla SGK başkanlığı tarafından çıkarılan B.13.2.SGK.0.11.05.03/674 sayılı genelge ile “tamamlayıcı veya destekleyici sağlık sigortası” 28.06.2012 tarihinde yürürlüğe girerek bu yönde gelişen talepler karşılanmaya çalışılmıştır. SGK’lı hastanın özel hastanelere alacağı tedavi neticesinde gelişen her türlü ilave masraf tamamlayıcı sağlık sigortasının devreye girmesi ile büyük bir avantaja dönüşmüş oldu.  

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası İle Sağlanan Avantajlar

Birçok özel sağlık hizmetini tamamlayıcı sağlık sigortası ile almanız mümkün. Bunlara kısaca bir değinelim;

Ayakta Yapılan Tedavilerde

  • Muayene
  • Görüntüleme
  • Tanı yöntemleri
  • Fizik tedavi giderleri
  • Laboratuvar hizmetleri
  • İleri tanı yöntemleri

Yatarak Tedavi Gerektiren Durumlar

  • Yoğun bakım
  • Radyoterapi, kemoterapi ve diyaliz işlemlerinde
  • Cerrahi müdahalelerde
  • Dahili olarak yatış gerektiren uygulamalarda
  • Kroner Anjiyografi işlemlerinde
  • Basit cerrahi müdahalelerde
  • Yemek, standart özel oda ve bir kişilik refakatçi giderleri

Gibi çok sayıda özel sağlık hizmetinden tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yararlanmanız mümkündür. Üstelik bu sigorta türünden yabancı uyruklu bile olsa SGK kapsamında güvence altında çalışan ülkemizdeki yabancı uyruklu kişilerin de faydalanabildiği bu sigorta türüdür.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile İlave Hiçbir Ücret Ödemiyorsunuz.

Özetle bütün bu özel sağlık uygulamalarından hiçbir ilave ücret ödemeksizin faydalanmanızı sağlayan tamamlayıcı sağlık sigortası özellikle kronik rahatsızlıkları bulunan veya özel sağlık kuruluşu seçimini tanınmış bir doktora yönelik yapılan tercihine göre belirleyen kişiler için çok faydalı bir sigorta şeklidir. Mali açıdan çok büyük avantajlar sağlayan yöntem profesyonel modern sigortacılık prensipleri ile hareket eden kuruluşumuz tarafından yapılmaktadır.

Uzun yıllara dayalı bilgi birikimi ile ciddi bir kuruluş olan acentemiz etik davranış modelini benimseyerek poliçesini düzenlemiş olduğu binlerce insanın tedavi süreçlerinde yanında olmaktan gurur duymaktadır.

Acentemizi günün her saati internet sitemiz üzerinde bulunan iletişim seçeneklerinden biriyle arayabilirsiniz. Ayrıca bizlere E posta yoluyla veya bizzat adresimize gelerek sormak istediklerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Sizleri çok daha detaylı bir şekilde bilgilendirmekten büyük mutluluk duyarız. Süresini sizin belirleyeceğiniz tamamlayıcı sağlık sigorta poliçeniz ile özel sağlık hizmetlerinden yararlanmanız dileğiyle.