Ferdi Kaza Sigortaları

Tamamlayıcı sağlık sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumunun karşılamadığı ya da ücret limitlerini aşan tedavi giderlerini karşılayan devlet destekli bir sağlık sigortasıdır. SGK ile anlaşmalı özel hastanelerden katılım payı dışında bir ücret ödemeden sağlık hizmeti almanızı sağlar.

Ferdi Kaza Sigortası

İnsanoğlunun en büyük handikapı ne zaman neyle karşılaşacağını bilmemesidir. Yaşamın kötü sürprizlerine karşı hazırlıklı olunmasını sağlayan ferdi kaza sigortası ile geleceğe çok daha güvenle bakabilmek artık elinizde. 18 ile 70 yaşları arasındaki herkesin rahatlıkla faydalanacağı bu sigorta çeşidi kişinin iradesinin dışında gelişen bir kaza ile yaşamın sona ermesi veya söz konusu kaza sonrasında ortaya çıkan sağlık sorunlarının en azından maddi ve manevi açıdan telafisini amaçlamaktadır.

 

Ferdi Kaza Sigortası İle Maksimum Koruma

 

Tabi bu yüzlerce kaza çeşidi arasında herhangi biriyle karşılaşarak hayatını kaybeden kişiyi geriye döndürülemiyor. Fakat genel ferdi kaza sigortası kapsamında böyle bir kaza gerçekleşmesi halinde sigorta hükümleri devreye girerek ölen kişinin yakınlarına tazminat öder veya bu kaza sonucunda ortaya çıkan maluliyet durumlarında poliçede düzenlenen miktarlar ölçüsünde bir teminat sağlar.  Genel hüküm şartlarına göre aşağıdaki durumlara benzer haller ferdi kaza sigortasında genel bir çerçevede teminat altına alınmaktadır

 

  • Başta yılan veya akrep gibi canlıların sokması sonucunda meydana gelen zehirlenmeler neticesinde ortaya çıkan ölümler veya buna bağlı olarak gelişen yaralanmalar.
  • Ani bir şekilde gelişen tehlikeli gazların solunması neticesinde ortaya çıkan yaralanma veya ölümler
  • Ani bir hareketle gelişen sinir ve adale incinmesi eklemlerde meydana gelen burkulma veya tendonların kopması ile yanık vakalarında
  • Kuduz bir hayvanın saldırısı sonucunda ısırılmadan kaynaklanan ölümler ve buna bağlı olarak gelişen komplikasyonlar.
  • İrade dışında gelişen tüm kaza çeşitlerinde

 

Ferdi kaza sigortası ile teminat altına alınan kaza türleri arasında sayılabilir. Burada iyice anlaşılması gereken nokta ferdi kaza sigortasının sigortalanmış kişinin iradesi dışında gerçekleşen kazaların teminat altına alınacağıdır. Bir örnek vermek gerekirse alkol veya benzeri maddeler alarak bir irade sergileyen kişinin bu eylemi sonrasında ortaya çıkacak bir kaza ve buna bağlı gelişen tüm durumlar ferdi kaza sigortasının kapsamı dışında bırakılmıştır. Ayrıca birçok sigorta çeşidinde olduğu gibi ferdi kaza sigortası poliçenin adına düzenlendiği kişinin vergi indirimlerinden faydalanmasını sağlamaktadır. Lütfen aklınıza takılan soruları bizimle paylaşın. Sizleri bilgilendirmekten mutluluk duyarız.